mandag 9. april 2012

The Next Beal Thing?


Har du fått med deg Willis Earl Beal - 27-åringen som signerte med XL Recordings for en tid tilbake? Han deler label med M.I.A og Adele, men byr enn så lenge på alt annet enn kommersiell musikk. Her snakker vi kontrast til dagens glossy pop, massive lydarrangementer og alt som handler om computers.

Beal høres ikke ut som noen andre. Her er litt Tom Waits. Litt Ray Charles. Litt gospel, litt folk, en dæsj opera, litt blues - alt levert med en Kanye Westsk attitude. Behandler publikum som sine beste venner i det ene øyeblikket, som en menighet i det andre.

Den tidligere hjemløse musikeren trasker stille gjennom publikum og opp på den ganske minimale scenen hos Mercury Lounge og ser ut som en hvilken som helst Wayfarer-bærende hipp fyr med tighte jeans. Men hipsterreferansene stopper egentlig der. Han er sint. Og litt skummel. Han trykker på play på en old school båndspiller bakerst på scenen. Åh, ja - det glemte jeg å nevne. Han er mutters alene på scenen. Båndspilleren er bandet, bortsett fra en gitar han selv spiller på mot slutten. Da sittende i en stol, nesten på gråten.

...det kan egentlig ikke forklares, det må oppleves.Les hvor trollbundet en journalist fra The Guardian er HER.

For øyeblikket åpner han for SBTRKT på turné i USA, og i sommer er det flere festivaler i vente. Han skal både til Malmø og København, sååå... Hoetell spår at han dukker opp på en liten scene i Oslo før året er omme. Dette er tross alt en av verdens beste konsertbyer.

Beal slapp nettopp albumet Acousmatic Sorcery, som du kan kjøpe her. BTW; Han kan også ringe deg opp og synge en låt i telefonen, eller sende deg en tegning. Serr.

Ingen kommentarer: