tirsdag 12. januar 2010

MORGENRAP


I dag tidlig kunne dere høre hoetell på P2s program Mozart og Madonna - snakke om Ruthless, Death Row og Vanilla Ice. Temaet for sendingen var plateselskap som holdt seg på feil side av loven, og planen var å avslutte med å snakke om svenske Kartellen: En rapgruppe litt utenom den vanlige som heller ikke er så opptatt av å holde seg på den lovlige siden. Nuvel.

Utdrag fra sveske Rodeo:
Kartellenprojektet föddes i en fängelsebunker av personer som insåg att Sverige behövde riktig musik för att ta sig igenom tiden på isolering, något som kunde ge lite motivation för de ”riktiga grabbarna”. Vissa säger att gangsterrap bör praktiseras enbart i Staterna. Varför? Där det finns utsatta minoriteter, fattigdom, diskriminering, gangsters som skapar feta rubriker, miljonprogram, rebeller, bling-bling (har själv en länk för 500 lax), miseria, gangsterkrig, knarklangare, politisk korruption osv finns rap. Det är inget geografiskt fenomen. Vad är det vi inte har i Sverige som USA har? Sverige låg nummer 3 i värdetransportrånarlistan för ett par år sedan!
Teksten er skrevet at Kartellens "opphavsmann" - den såkalte "Kinesen". Han sitter inne i Finland for medvirkning til drap på en fyr de aldri fant liket etter. Likvel tror politiet altså at Kinesen bestilte drapet på den forsvunnede mannen, Yassar, og at Yassars.. ehh.. venn Jari, gjennomførte det. Uansett. Denne Kinesen sitter i cellen sin å skriver linjer og temaforslag som han leverer til gateguttene i Kartellen. Rodeo-saken om Kartellen anbefales på det varmeste. Les deg opp og lytt deg varm.

Hør Kartellen - "Kartellen" her:
Last ned Kartellens 2009-mixtape her.

"Gå loss" - Kartellen, Adam Tensta, Layzee, JSon, Glacuiz, Eboi og MOFO:


Ingen kommentarer: